"Et sluk er ikke et sluk"

Purus Line var i november omtalt på Pusterommet, Bademiljøs inspirasjonsblogg. Heidi Mittun-Kjos skriver i etterpåklokskapens navn om sitt anger på at hun ikke gjorde mer research da hun bygget bad hjemme. Det var blant annet mulighetene knyttet til sluket hun erget seg over at ingen opplyste henne om.

"Når vi bygget bad hjemme hos meg var det en ting jeg overhodet ikke tenkte på. Sluket. Det angrer jeg på nå, for her er det mer å velge i enn de fleste er klar over."


Et designsluk er ingen kostbar affære. For 3-4000 kroner ekstra får du akkurat det designet som kler badet ditt best og en hel rekke praktiske fordeler på kjøpet. Og når man tenker på at de fleste legger flere hundre tusen i å bygge nytt bad, blir ekstrakostnaden en veldig liten del av totalbudsjettet. I tillegg går det raskere å montere, det må du minne rørleggeren din om slik at også det tas med i regnestykket. Endel rørleggere er ikke vant med de nye designslukene og derfor “glemmer” de ofte å nevne at dette er et alternativ når du skal bygge bad. For du må ha en profesjonell håndverker til å montere det. Det er mulig å bytte ut et gammeldags sluk med et nytt designsluk, men det blir selvsagt dyrere enn å planlegge det på forhånd.

Det er noen helt klare fordeler med designsluk. Du kan for eksempel velge store gulvfliser, designsluk krever nemlig bare fall i en retning. Personlig synes jeg det er irriterende å stå midt på sluket når jeg dusjer, men med designsluk i hjørnet eller langs veggen er problemet løst. Det blir også mindre støy når vannet ikke hamrer rett ned på en stålrist. Og noe av det beste, moderne designsluk har en egen hårsil som er superenkel å rengjøre. Hadet på badet, neseklype og gummihansker langt ned i støpejernssluket! Velkommen til badet anno 2013, hvor sluket også er en viktig del av interiøret.

Arkiv