Velg riktig sluk på badet

Sluket har en svært viktig funksjon på badet og bør monteres av en kvalifisert fagperson. Vi gir deg rådene som hjelper deg med å velge riktig sluk.

Sluk på en ny måte
Tradisjonelle sluk til plassering i dusjsonen har vært lenge på markedet. Ønsker du imidlertid et sluk som du ikke står på, som er plassert langs vegg eller hjørne? Går i ett med flisene og ikke stikker seg ut? Da er designsluk nå å få tak i mange varianter. Dette gir store muligheter i alle våtrom hvor det er påkrevet å ha sluk. Mens de tradisjonelle slukene i følge Våtromsnormen har krav til en avstand på 30 cm fra vegg, er en rekke av de nye slukene godkjent for montering helt inntil vegg.

Store fliser og fall
Det er utfordrende å montere et tradisjonelt sluk ved valg av store fliser på badet. Det kreves stor presisjon hva gjelder kapp av fliser for å få riktig fall mot sluket. Ved å velge et av de nye designslukene er det enkelt for flislegger å legge ensidig fall, som er med på å gjøre resultatet svært godt selv med store fliser.

Designsluk er fortsatt så nytt at mange som pusser opp badet dessverre ikke er klar over muligheten, som uten tvil kan heve uttrykket på det nye badet betraktelig.

Monter sluket riktig med en gang
Før du vurderer å montere et sluk på badet uten hjelp fra en fagperson anbefaler vi deg på det varmeste å tenke om igjen. Det er dessverre svært mange måter å gjøre feil på i overgangen mellom sluk og membran under montering, som alle kan gi vannlekkasjer og problemer. Feil som dette er heller ikke de enkleste å rette opp i etterkant av utført arbeid. I eventuelle forsikringssaker ved vannlekkasje vil saken være betraktelig sterkere med dokumentasjon på fagmessig utført arbeid, enn uten papirer på arbeidet. Gjennom alle våre forhandlere kan du få hjelp av en autorisert rørlegger til å få sluket riktig montert og dokumentasjon på jobben.

Tilgang til sluket
Alle sluk og vannledninger skal som hovedregel være mulige å bytte ut. Du skal kunne oppdage lekkasjer raskt og det skal være lett å komme til for å reparere skade og å rense sluket. Det betyr at det ikke kan mures flisekant over deler av sluket som gjør at det ikke kan åpnes.

Fordeler ved designsluk, også kalt rennesluk

 • Til Purus designsluk kan du velge store fliser i dusjen eller på gulv på badet uten at det oppstår utfordringer med nok fall til sluket. Flislegger trenger kun å bygge fall i én retning.
 • Purus sluk kan plasseres inntil vegg ,Det gjør at du ikke lenger trenger å stå på sluket når du dusjer
 • Det er flere Purus valgmuligheter; trekantet hjørnerist eller rist inntil vegg
 • Purus slukene passer i alle gulvkonstruksjoner av betong eller bjelkelag
 • Purus sluk finnes i ulike lengder, materialer og utførelser
 • Purus slukene er moderne, svært praktiske og hever uttrykket på det nye badet

Rørleggeren og flisleggerens ansvar

 • Montering av Purus sluk etter gjeldende forskrifter og Våtromsnormen
 • Purus sluket skal monteres slik at det er helt tilgjengelig og lett å åpne
 • Purus sluk skal moneteres med tilstrekkelig fall der hvor vann skal føres.
 • Et godt samarbeid med flislegger for å oppnå et godt resultat
 • Informere deg om vedlikehold og rensing av det nye sluket
 • Det er viktig å tenke på funksjon, sikkerhet og bruk når du velger fliser. Ikke alt er like sikkert med hensyn til vann.

De aller fleste rørleggere har lang erfaring med montering og valg av sluk.

Ditt ansvar

 • Godt vedlikehold og rensing av sluket slik at det ikke tettes på grunn av såperester eller hår
 • Jevnlig sjekk av sluket ved å åpne, fjerne rist og ta fjerne avfall som har satt seg øverst i røret. Dette hindrer at det går tett og at vannlekkasjer oppstår.
 • Det er viktig å tenke på funksjon, sikkerhet og bruk når du velger fliser. Ikke alt er like sikkert mht vann.

De aller fleste rørleggere har lang erfaring med montering og valg av sluk.

Arkiv