Søk
Close this search box.

Om Purus

Purus utgjør en av de ledende skandinaviske produsentene av produkter for baderom, kjøkken og andre krevende omgivelser. Våre hovedproduktsegmenter inkluderer gulvsluk, gulvrenner, innomhus avløp, rustfri innredning og rustfritt sanitærutstyr.
Vår sterke posisjon i det nordiske markedet er et resultat av pålitelige produkter, nyskapning og fremragende kundestøtte.

Start video

Veien til suksess

Vårt mest kjente produkt, som også er sterkest assosiert med merkevaren, er gulvsluket – et produkt som nå er en selvfølge i ethvert hjem. Historien våre gulvsluk begynte allerede i 1945 ved Sjöbo Bruk, da vi overtok Sjöbo gjuteri som først produserte rørkomponenter i støpejern.

Ti år senere initierte daværende administrerende direktør, Bengt Spånberg, et samarbeid med byggmester Harry Karlsson. Harry hadde nylig vært i USA og tatt til seg de nyeste trendene innen moderne gulvsluk. Han ga sin idé navnet Purus, som betyr “rent” på latin.

I dag, 75 år senere, er vi markedsleder innen produksjon av gulvsluk i Sverige. Hver uke forlater tusenvis av gulvsluk og tilbehør våre fabrikker i Ystad og Smålandsstenar, noe som gjør oss til den største aktøren innenfor gulvsluk i Skandinavia.

Dette er noe vi er stolte av, og vi fortsetter å bringe vår arv av innovasjon, funksjonalitet og design inn i fremtiden.

Her kan du lese om Jan Gørannsons (avtroppende Adm.dir. i Purus Norge) historie.

SJÖBO BRUK

Sjöbo bruk, birthplace for Purus floor drains

Sjöbo Bruk – fødestedet for gjennombruddet med “Purus-gulvsluket”

HISTORIEN FORTSETTER

Entreprenørskapet, kreativiteten og evnen til innovasjon har blitt videreført fra generasjon til generasjon. I dag er det den tolvte generasjonen fra Spånberg-familien som er involvert i virksomheten.

Lokal produksjon med stor stolthet over håndverket gjør at vi kan tilby et bredt sortiment med konkurransedyktige priser og korte transportveier. Viktigst av alt, produksjonen internt gir oss bedre kontroll over både kvalitet og miljømessige hensyn.

Se hvordan virksomheten så ut ved Sjöbo Bruk i 1973. En film av Kit Colfach, på oppdrag av Bengt og Karin Spånberg.