Søk
Close this search box.

BLS Industries

LEDENDE PRODUSENT AV VVS- OG SANITÆRPRODUKTER

Purus er ett av flere merkevarer i BLS Industries, et konsern i VVS-bransjen som består av noen av de ledende skandinaviske merkevarene som produserer sanitærprodukter for baderom, kjøkken, industri og andre krevende miljøer. De viktigste produktsegmentene inkluderer sluk til gulv, slukrenner, innomhus avløpssystemer, rør og installasjonstilbehør, rustfrie stålinnredninger og sanitærprodukter i rustfritt stål. Gjennom en dedikert satsing på produktutvikling og en konsistent strategi for nye oppkjøp, har konsernet nå en portefølje med flere sterke merkevarer.

Konsernet har en omsetning på over 600 millioner SEK og sysselsetter for tiden rundt 300 personer. Hovedkontoret ligger i Ystad, Sverige.

STERKE MERKEVARER

Våre merkevarer i VVS-bransjen er Purus, JAFO, Joti, Unidrain og Trio Perfekta. Hvert merkevare driver sin egen produkt- og konseptutvikling i tett kontakt med kunder og markedet. Merkevarene er representert med salgskontorer i Sverige, Danmark, Finland, Norge og Storbritannia, men de er også tilgjengelige i andre deler av verden gjennom vår eksportavdeling.

MADE IN SWEDEN

BLS Industries er en av de ledende produsentene av sanitærprodukter for baderom, kjøkken, industri og andre krevende miljøer i Skandinavia, med produksjonsanlegg i Sverige. Datterselskapene som driver produksjon har omfattende erfaring og ekspertise innen teknologi, produksjon og produksjonsressurser med høy kapasitet for plastinnsprøytingsstøping, bearbeiding av rustfrie stålplater og overflatebehandling. Hvert år fokuserer selskapene på å minimere materialavfall, og alt avfall resirkuleres.

Alle produksjonsenheter er sertifisert i henhold til kravene i ISO 9001 og ISO 14001.

YSTAD

I Ystad ligger produksjonsenheten som involverer plastinnsprøytingsstøping og ekstrudering av plastprodukter, samt montering og drift av sentrallager. Vår produksjonsenhet i Ystad har omfattende erfaring med konsernets produktutvalg og hele produksjonskjeden, og samarbeider tett med merkeselskapene. Omtrent 800 tonn plast behandles årlig ved dette anlegget, og over 10 000 sluk produseres ukentlig.

SMÅLANDSTENAR

I Smålandsstenar produserer vi vårt rustfrie stålsortiment, inkludert rennesluk, sanitærprodukter og innredninger – alt i rustfritt stål. Omtrent 600 tonn rustfritt stål bearbeides hvert år ved dette anlegget. Vi har omfattende ekspertise, spesielt innen bearbeiding av rustfrie stålplater, og vi tilbyr skreddersydde kvalitetsprodukter for både private hjem og offentlige miljøer.

LÖNSBODA

Merkevaren Trio Perfekta holder til i Lönsboda. Selskapets hovedaktivitet involverer overflatebehandling av krombelagte kobberrør som brukes til synlige rørinstallasjoner, for eksempel på badet. Anlegget er den største produsenten av krombelagte kobberrør i Norden. Takket være en fleksibel produksjonsprosess med svært høy leveringspålitelighet, er det i stand til å produsere opptil 25 000 rør per uke.

SENTRALT LAGER

Det sentrale lageret til BLS ligger i Ystad, og betjener konsernets salgsselskaper med varer. Lageret leverer omtrent 600 000 varer per uke. Det er over 3 000 produkter på lager klare til å bli sendt kort tid etter bestilling – til Norge eller resten av verden.

Målrettede investeringer

BLS Industries er en familieeid organisasjon med dype røtter i entreprenørskap, kreativitet og innovasjon. Disse verdiene har blitt videreført fra generasjon til generasjon, og i dag er det den tolvte generasjonen fra Spånberg-familien som aktivt er involvert i selskapet.

VEIEN TIL SUKSESS

Produktet som i stor grad har bidratt til vår suksess og er mest assosiert med konsernet, er – gulvsluk. Dette er et produkt som i dag er en selvfølge i ethvert hjem. I 1945 ble Sjöbo bruk i Skåne, Sverige, kjøpt opp, og man begynte først med produksjon av støpejernsrørdeler. Ti år senere initierte den daværende administrerende direktøren, Bengt Spånberg, et samarbeid med byggmester Harry Karlsson, som hadde vært i USA og lært om de nyeste fremskrittene innen moderne gulvsluk. Det nye gulvslukkonseptet fikk navnet Purus, som betyr “rent” på latin.

I begynnelsen produserte Sjöbo bruk Purus gulvsluk i støpejern, men på slutten av 1970-tallet gikk de over til å produsere det i plast. Ettersom flere merkevarer ble inkorporert i organisasjonen gjennom årene, endret gruppen navnet fra Purus til BLS Industries i 2015. Purus ble deretter et av varemerkene innenfor konsernet BLS Industries.

ENTREPRENØRSKAP & FORRETNINGSVIRKSOMHET I BLODET

Veien til dagens virksomhet kan spores tilbake så langt som til 1600-tallet på Lilla Spånhult, Småland, der Spånberg-familien stammer fra. Flere generasjoner arbeidet som smeder og håndverkere. Under oppkomsten av industrialismen tidlig på 1900-tallet etablerte Sven Spånberg storstilt fabrikkproduksjon gjennom oppkjøp av Norrahammar og Ankarsrums møller. I 1910 introduserte Ankarsrums mølle, i samarbeid med Norrahammars mølle, den første emaljerte støpejernsbadekaret. En periode kunne man finne Ankarsrum-badekar i nesten alle bad i Sveriges velferdsbygninger. Andre populære produkter inkluderte Viking-ovnen og den første elektriske komfyren, som ble lansert i 1947.

BLS Industries timeline