Søk
Close this search box.

Purusrenne Asfalt

Purusrenne Asfalt
TILPASSET FOR P-HUS, GARASJER OG VERKSTEDER

Ideell drenering

Enten du trenger drenering i en fleretasjes parkeringsstruktur, en mindre garasje eller verksted, har vi en passende løsning. Vår rustfrie Purusrenne for asfalt er konstruert for enkel installasjon i sammenheng med asfaltbelegg, asfaltsbetong, epoxy eller betong, og har en enkel og solid konstruksjon med høy avrenningskapasitet.

For installasjon i toppsjikt av støpt asfalt, asfaltsbetong, epoxy eller betong.

KUNDETILPASNING ER VÅR HVERDAG

Purusrenne Asfalt ble utviklet i dialog med fagfolk som utfører tetnings- og beleggarbeid. De delte sine daglige utfordringer, som veiledet oss i produktutviklingen. Nå etablerer vi vanligvis en dialog med asfaltarbeideren for å sikre at konstruksjonen gir optimal lang levetid og minimalt vedlikeholdsbehov. For renner over 2,5 meter produseres de i seksjoner som skrus sammen på stedet. Pakningen som brukes der de skrus sammen, tåler høye temperaturer, er UV-stabil og motstandsdyktig mot kjemikalier som salter og oljer.

SOLID FORANKRING MED TILPASSET FLENS

Purusrenne Asfalt er laget av syrefritt rustfritt stål for installasjon i betonggulv med belegg i form av støpt asfalt, asfaltsbetong, masse eller betong. Rennen tilpasses etter behov, med hensyn til hvilke overflater som skal dreneres, byggeprosessen og den påfølgende belastningen som produktet vil utsettes for.

Som standard har produktet ankerfester for enkel montering og høydejustering, som tilpasses for solid forankring mot betongen. For renndeler som plasseres i kjørebanen, anbefales det å velge gripelisten som tilbehør, for å sikre at den brede bitumenflensen fester seg godt til betongen. Rennen kan utstyres med sklisikre rutenett i belastningsklasse L15, som tåler personbiler, eller M125 for tyngre trafikk.

Purusrenne asfalt, rennesluk for parkeringsplasser, garasjer og verksteder.

REFERANSEPROSJEKT KUNGSBACKA

Purus har produsert 767,7 meter spesialtilpassede rustfrie renner for parkeringshuset som ble ferdigstilt i Kungsbacka, Sverige, i 2021.
For prosjektet med lys asfalt gjorde vi flere tilpasninger i samarbeid med VVS-ansvarlige fra Caverion. Her er noen av endringene vi gjorde:

1. Ny låsemekanisme for ristene
Vi tilpasset en låsemekanisme for å sikre ristene i rennesluket. Dette økte forskyvningsmarginen, da rennene ble sveist sammen på stedet, og det fungerte som en sikkerhetsforanstaltning for å forhindre at ristene flyttet seg ved trafikkbelastning.

2. Punktsveisede gripekanter og robust flens
Flensen har til oppgave å sikre en tett forbindelse mot asfaltlaget. Flensen måtte forankres godt i betongen for å unngå bevegelse ved gjentatt trafikk. Dette er spesielt viktig med lys asfalt, da eventuelle reparasjoner blir umiddelbart synlige. Vi sveiset en ekstra list på asfaltflensen for å sikre at betongen grep ordentlig i flensen under støpningen.

3. Identifikasjonsnumre
Spesifikke ID-numre ble plassert i endene av alle rennedeler for å forenkle og fremskynde monteringen og redusere feilmarginen knyttet til hvilke deler som hørte til hvor. Numrene indikerte gulvet, rennen og den spesifikke plasseringen til hver unike del.

DET ÄR INTE VARJE DAG JAG HAR EN KUND SOM VÄLJER LJUS ASFALT”  
Conny Hallberg, Salgsansvarlig, Rustfrie gulvrenner & sluk, Purus AB