Søk
Close this search box.

Unngå vond lukt fra sluket i ferien

2 juli 2024

Unngå vond lukt fra sluket i ferien med NOOD vannlås

Sommerferien er i gang, og mange nyter ferien og avslapningen. Men en ubehagelig overraskelse som kan møte deg når du kommer hjem, er vond lukt fra sluket på baderommet. Dette er noe du enkelt kan unngå med en NOOD vannlås fra Purus.

NOOD luktfri vannlås er standard i alle Purus Designsluk, inkludert slukrennene Purus Line, Purus PRO Line, Purus Line Vinyl Plus, samt hjørnesluket Purus Corner. Den er også inkludert i våre Joti R-sluk. For andre tradisjonelle boligsluk kan du bytte til en NOOD vannlås ved å kontakte rørleggeren din.

Dette unngår behovet for kjemikalier eller substanser som kan tette rør og skape problemer.

Det er også vesentlig å holde sluket rent for å unngå ubehagelig lukt fra selve vannlåsen. Her kan du se hvordan dette gjøres i tre enkle steg på under ett minutt.

Hvorfor oppstår vond lukt fra sluket?

Når et sluk står ubrukt over lengre tid, som under ferieopphold, kan vannlåsen tørke ut. 
Dette fører til at lukt fra avløpsrøret kan sive opp og spre seg i rommet.

Vannlåsen i et sluk fungerer ved å holde en viss mengde vann i seg, noe som skaper en barriere mellom avløpssystemet og rommet ditt. Når vannet i vannlåsen fordamper eller tørker ut, brytes denne barrieren, og ubehagelige lukter fra avløpsrøret kan trenge inn i hjemmet ditt. Dette er spesielt vanlig i situasjoner hvor sluket står ubrukt i lengre perioder, som under ferieopphold eller på hytter og vaskerom som brukes sjeldnere.

DIY og midlertidige løsninger

Mange tyr til ulike “kjerringråd” for å unngå vond lukt fra sluket. Noen av de mest vanlige inkluderer å helle matolje i sluket for å forsegle vannet, bruke eddik og natron, eller tilsette kjemikalier for å forhindre lukt. Selv om disse metodene kan være effektive på kort sikt, har de også sine ulemper. Matolje kan for eksempel stivne og skape blokkeringer i rørene, mens kjemikalier kan skade rørledningene og være skadelige for miljøet.

Purus PRO Line Premium med konveks hårsil og NOOD luktfri vannlås gjør så du unngår vond lukt fra sluket når det ikke er i bruk på en stund.

Den sikre løsningen: NOOD vannlås

Den enkleste og sikreste løsningen for å unngå vondt lukt fra sluk, er å velge et designsluk fra Purus eller gulvsluk fra Joti med NOOD vannlås. NOOD står for “No Odour” og er en mekanisk vannlås som automatisk lukkes når det ikke er vannstrøm. Dette hindrer effektivt lukt fra å sive opp fra avløpsrøret, selv når sluket står ubrukt over lengre tid.

NOOD vannlåsen er designet med en fjærmekanisme som åpnes når vannet passerer gjennom sluket, og lukkes når vannet har rent bort. Dette sikrer en kontinuerlig barriere mot lukt, uten behov for vedlikehold eller tilsetting av fremmedstoffer.

Purus Designsluk og NOOD vannlås

NOOD vannlås er standard i alle Purus Designsluk, inkludert slukrennene Purus Line, Purus PRO Line, Purus Line Vinyl Plus og hjørnesluket Purus Corner. Den er også inkludert i våre Joti R-sluk. For andre tradisjonelle boligsluk kan du bytte til en NOOD vannlås ved å kontakte rørleggeren din. Dette unngår behovet for kjemikalier eller substanser som kan tette rør og skape problemer.

Purus Line slukrenne designsluk

Designslukene fra Purus er nøye utviklet for å kombinere estetikk med funksjonalitet. Slukristenes mønster er designet for å drenere vannet effektivt samtidig som de fungerer som en førstelinje for å fange opp smuss og hår.

Under risten finnes en uttakbar hårsil som sørger for at det som passerer slukristen ikke går videre ned i vannlåsen. Vannlåsen er mekanisk, enkel å rengjøre med varmt vann, og krever minimalt vedlikehold. Dette sikrer en problemfri og hygienisk løsning for moderne baderom.

Les om våre designsluk her.

En praktisk og miljøvennlig løsning

Ved å investere i en NOOD vannlås eller et sluk med dette som standard, sikrer du ikke bare et friskt og luktfritt baderom, men du bidrar også til å redusere bruken av skadelige kjemikalier som kan påvirke både rørledningene dine og miljøet. Dette gjør NOOD vannlåsen til en bærekraftig løsning som gir deg trygghet når du kommer hjem fra ferie, uten ubehagelige overraskelser.

For å unngå vond lukt fra sluket etter ferie eller lengre opphold, er NOOD vannlåsen fra Purus den mest effektive og sikre løsningen. Den hindrer lukt uten bruk av kjemikalier, og gir deg et friskt baderom uansett hvor lenge du er borte.

Rengjøringen av sluket blir en lek

Når du har Purus Designsluk i dusjen, eller andre sluk med NOOD vannlås, blir rengjøringen meget lettvint.

  1. Løft av slukristen
  2. Fjern hår og smuss fra hårsilen
  3. Skyll vannlåsen godt med varmt vann i 15 sekunder
 
Merk! Det er ikke nødvendig å ta ut vannlåsen, men det kan du gjøre ved å dra lett i håndtaket som sitter på selve NOOD-vannlåsen.
Vannlåsen skal IKKE demonteres, da ødelegges fjærmekanismen, og vannlåsens funksjon forsvinner.